For selger

Når du selger et kjøretøy som har bombrikke og avtale med AutoPASS-utsteder, må du huske å både si opp avtalen og fjerne bombrikken fra bilen. Hvis ikke vil du bli belastet for bompasseringer til den nye eieren frem til oppsigelsen er registrert. Fra du sier opp avtalen din tar det normalt én til fem virkedager før oppsigelsen er registrert i AutoPASS Samvirke, og du slutter å bli belastet for bompasseringer.

For kjøper

Når du kjøper et kjøretøy, bør du forsikre deg om at selger har sagt opp brukeravtalen sin før du overtar kjøretøyet. Hvis ikke det er gjort kan selger se tid og sted for bompasseringer frem til oppsigelsen er registrert. Det er ikke mulig for deg å opprette ny avtale med AutoPASS-utsteder hos samme brikkeutsteder som selger har avtale med før selger har sagt opp sin avtale. Det er i selgers interesse å si opp avtalen slik at vedkommende ikke blir belastet for bompasseringer fra etter salget.

Ansvar for bompenger med og uten brukeravtale (før endring er registrert)

Uten brukeravtale

Eierskifte blir lagt inn i Kjøretøyregisteret når alle parter har signert salgsmelding. Det er ikke mulig å velge hvilket klokkeslett eierskiftet finner sted, kun dato. Datoen hvor salgsmelding blir godkjent av alle parter er vedtaksdato. Det betyr at kjøper er ansvarlig for å betale for alle bompasseringer fra den dagen salgsmeldingen er registrert, uavhengig av klokkeslett.

Med AutoPASS-avtale

Selger med avtale er ansvarlig for å betale alle bompasseringene frem til avtalen er sagt opp og registrert. Selger må si opp avtalen ved å melde fra til AutoPASS-utstederen selgeren har avtale hos. Normalt vil det gå fra én til fem virkedager fra avtalen er sagt opp til eierskiftet er registrert i AutoPASS Samvirke.  Les Kjøpe eller selge et kjøretøy 

Sist oppdatert: